tisdag 27 september 2016

Plantera tulpanlökar i rabatt och kruka

Vi har haft fortsatt fantastisk väder med solsken och sommartemperaturer varje dag. Trädgården är superfin och hösten känns väldigt långt borta just nu. Men man vet ju att det kan vända snabbt och att det trots allt inte dröjer särskilt länge tills det är dags att sätta in alla växter på vinterförvaring.I år har jag tagit tillfället i akt att sätta vårlökar när vädret har varit som bäst! Annars brukar man ju komma på det någon gång i slutet av oktober när snålblåsten viner runt öronen och man med stela fingrar snabbt, snabbt vill ha ner lökarna i jorden :-) 

Så jag njuter av att plantera tulpanlökar i flip-flops, det måste vara rätt ovanligt.

Det blev ett gäng nya tulpanlökar till parterrerna; Queen of Night, Purple Rain, rosa Claudia och lite fler vita sorter.Testar även att för första gången sätta tulpanlökar i kruka. På Äppelmarknaden blev det inköp av följande skönheter; Pink Diamond, White Marvel och Ollioules.

De ska klara sig intill en husvägg och man kan med fördel svepa in krukan med bubbelplast. Återkommer någon gång i vår om hur resultatet blev!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar