onsdag 15 juni 2016

Ett turkos mosaikbord

Äntligen! Efter många veckors väntan är vårt nya turkos mosaikbord på plats i orangeriet.

I våras bestämde vi oss för att göra om lite i orangeriet. Vi ville skapa mer utrymme så efter vintern tog vi aldrig in det stora träbordet igen. Det är ju trots allt bara vi som vistas där större delen av tiden och vi ville också kunna ha ett par mysiga fåtöljer att kunna slå sig ner i efter maten eller när man vill sitta och läsa eller ta ett glas vin eller en kopp kaffe :)

Under vintern och fram tills nu har vi haft det lilla blå mosaikbordet här i orangeriet (det som egentligen hör hemma i lilla pergolan utanför). Någon gång under våren förälskade vi oss i ett turkos lite större (diameter 1 m) mosaikbord hos Apotekarns och det har varit ganska lång väntan på att få hem det från Marocko där dessa tillverkas.

Men nu så! Nu är det på plats och matchar det gamla väggskåpet helt perfekt, eller vad säger ni!? En så härlig somrig färg att man blir glad i hela kroppen när man stiger in i orangeriet. Turkos kan vara en ganska "kall" färg (det tillhör ju vattenelementet) så det gäller att komplettera med varmare element som trä (växter, trämaterial, korg), jord (tegelgolvet, keramik, terracotta), eld (levande ljus, fällar) mm.

I helgen dukade jag upp för en romantisk middag med vit linneduk, kandelaber och vitt porslin och då blev intrycket något helt annat. Älskar när man kan förändra med små medel!


1 kommentar:

  1. Ohhh, mitt drömbord, den dagen jag kan prioritera fram det :-)
    Ha det gott och njut av det nya mysiga orangeriet. Kram, Catarina

    SvaraRadera