fredag 2 oktober 2020

Vårt nya soffbord och en rabattkod

 Samarbete med Furniturebox


Som många av er kanske sett på Instagram och gillade mycket har vi skaffat ett nytt soffbord och det blev ett runt sådant. Det blev så himla bra och en mer harmonisk känsla med det runda.


Dessutom känns soffgruppen rymligare trots att bordet är större än det satsbord vi hade innan. Glaset skapar en känsla av luft och rymd och fåtöljernas nya placering gör också sitt till.

Föll som en fura för detta snygga glasbord som Laila Bagge skapat tillsammans med designern Daniel Johansson. Du hittar soffbordet här och med min rabattkod 10SANDBLOMMAN får du dessutom 10% rabatt. Inte bara på detta utan allt hos Furniturebox.



Att få till en snygg styling på ett runt bord kan vara lite knepigare än med ett fyrkantigt och slutar ofta med att man efter att ha testat lite olika föremål som inte riktigt funkar istället placerar en stor vas eller en kruka mitt på bordet och så är det inte mer med det. Men det där känns lite ensamt och tråkigt. 

Ett riktigt bra knep som brukar underlätta det hela är att tänka bordet som en cirkel och dela in det i fyra delar eller tårtbitar. Man placerar sedan detaljer i en nedåtgående spiral vilket är vackert och vilsamt för ögat.


Man börjar med att placera ut ett lite högre föremål i den översta vänstra tårtbiten, det kan vara en blomvas, en eller två höga ljusstakar eller en hög ljuslykta osv. Placera sedan ett något lägre föremål i tårtbiten till höger. I det högra nedre hörnet fortsätter du att dekorera med ytterligare lägre detaljer för att sedan placera det eller de lägsta föremålen i tårtbiten längst ned till vänster. Du kan använda böcker och askar för att bygga på höjden.

Vill man kan man förstås bilda spiralen åt andra hållet också. Och om man vill ha överkurs så lägger man på en kvarts ring till - se bild nedan.


När du stylar soffbordet enligt ovan så fundera över från vilket håll soffbordet ska beskådas och vilken ruta du ska börja med (dvs vilken som ska bli den där det högsta föremålet placeras). Helst ska det ju se fint ut från alla håll men det kan vara lite knepigt så gå ifrån och studera, placera om och studera igen.

Fredag idag och det är ju bra härligt eller vad säger du?! Vi ska iväg och träffa goda vänner och det ser jag verkligen så mycket fram emot. Så längesedan vi sågs.

Kram och Happy Friday <3

Inga kommentarer: