fredag 23 oktober 2020

Ta bort dålig lukt med ett klick

 I samarbete med Ozoneair


Ibland räcker det tyvärr inte att varken vädra, skapa tvärdrag eller tokstäda för att få bort dålig lukt hemma, i fritidshuset, husvagnen eller i förrådet. Prylar vi samlar på oss, avlopp, barnens gympapåsar, cigarettrök, fuktiga textilier är bara några exempel på sådant som kan ge en otrevlig lukt som biter sig fast hur mycket man än städar.

Själv har vi ett förråd där det ständigt luktar ”gammal källare”, det känns liksom inte fräscht. Samma var det när vi kom till fritidshuset, speciellt på vintern när det varit kallt och det luktade instängt och fuktigt. Det satt liksom i väggarna och möblerna.


Jag tror ni är många som är i samma sits så därför vill jag idag tipsa om Ozoneair - en ozongenerator som tar bort dålig lukt med en knapptryckning. Den har lånat sina reningsprinciper från naturen genom att omvandla syre till ozon. Ni vet känslan när det varit åska och efteråt är luften sådär krispig och klar. Detta beror på att syret har en hög halt av ozon just då.

Hur funkar då detta, tänker ni förstås. Jag ska försöka förklara:

Ozongeneratorn är en liten maskin som omvandlar syre till ozon som i sin tur tar bort alla dåliga lukter som finns i rummet. Även det som satt sig i textilier och annat material. Sedan är det ju alltid viktigt att undersöka ordentligt var den dåliga lukten kommer ifrån och ifall det är något som behöver åtgärdas, exempelvis vid ett mögelangrepp.


Du ställer maskinen i det utrymme där du vill rengöra, ansluter till ett vanligt vägguttag och så trycker du på knappen. Inom några timmar är luften frisk igen och de dåliga lukterna borta. Det fiffiga är också att maskinen räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten efter detta. Det man ska tänka på är att man måste lämna utrymmet när man satt igång processen och sen vänta minst två timmar efter avslutad rening innan man går in igen.


Ozoneair finns i tre olika storlekar med olika kapacitet beroende på hur stort utrymme den ska rengöra.


Nu kör vi fredag!
Kram M <3

Inga kommentarer: