fredag 9 oktober 2020

Skapa mysig känsla när man har stora fönster



Det här stora fönstret ni ser på bilden ovan satte vi in när ytterdörren flyttades till nya delen av huset när vi byggde ut. Gillar det verkligen skarpt och speciellt ljusinsläppet det ger. Jag vill inte ha några gardiner här - det har vi på motsatta sidan av rummet - så här vill jag maxa ljusinsläppet. 

Många moderna hus har just så här stora fönster utan fönsterkarmar och många tycker det är svårt att få till en mysig känsla då så idag handlar det här blogginlägget om just detta.

Det som händer med stora fönster och speciellt om man har fönster på motsatta väggen är att Chi-flödet (energierna) rusar för snabbt och känslan blir otrygg och lite omysig. 

Det som krävs är något som får ögat att stanna upp. Gardiner är alltså en bra idé men vill man inte, eller kan man inte, ha gardiner kan man istället som här hänga t ex en ljusring, en ampel eller en lampa i fönstret.

En stor kruka eller golvuran är också perfekt. Får alltid många frågor om vår urna och den hittar ni här. Finns i flera olika höjder.

Vill man ha fler växter och lite höjd är det fint att ställa en liten bänk framför fönstret. Bara fantasin sätter gränserna men det ska alltså vara något som gör att energierna inte rusar för snabbt som de gör om fönstret är helt naket.

En matta framför fönstret gör också stor skillnad. Ser ni förresten hur höstfägerna börjar komma utanför våra fönster nu också. Den japanska lönnen är så vacker med sina röda blad.



Ovan har vi ett annat exempel med terassdörrarna i vår hall. Här har jag hängt en ampel med en hängande växt i fönstret. Jag har också skapat en mysig liten sitthörna med vår Lamino-fåtölj och ett litet bord framför fönstret. Det är supermysigt att sitta där och ta en kopp kaffe och titta ut i trädgården.


När man stiger in genom ytterdörren i vår hall är det detta man ser. Så om man bara hade låtit fönsterpartierna vara helt nakna hade Chi-flödet rusat ordentligt här. Hoppas ni är med på vad jag menar och fick lite inspiration.

Fredag hörrni mina vänner, så härligt. I eftermiddag tänkte jag förbereda en fiskgratäng till kvällen. Blev så sugen på det. Lite gott vitt vin och en brasa till det, mmmmm.

Kram M <3


Inga kommentarer: