onsdag 16 maj 2018

Pergolan blir som ett mysigt rum i trädgården

Inlägget innehåller adlinks


Vilket väder vi haft den senaste tiden! Man kan knappt fatta att det är sant hur värmen kom från ingenstans, solen strålar och allt i trädgården fullkomligt exploderar i grönska. Det är så att man nästan kan se från morgonen och till kvällen hur det växt!

De senaste dagarna har mycket av tiden gått åt till att måla här hemma. Och nu kan vi i alla fall bocka av det nya förrådet. Hurra!


Vi rev ju det gamla "bölet" och byggde ett helt nytt förråd i anslutning till kontoret och i samma stil så att det blev en hel länga och det blev så himla bra. Gamla ytterdörren sattes in, fönstret från vårt gamla sovrum och det lilla halvmånefönstret från gästhuset kunde återanvändas.

Nu är känslan av en kringbyggd gård ännu större och med den stora pergolan i anslutning sträcker sig denna del ända bort till tomtgränsen mot söder.


Vi har även målat murarna - både de låga och höga så nu är det skinande kritvita igen. När detta var klart kunde vi även städa ur pergolan och så var det dags för det roliga piffet.


Gardiner har kommit på plats, bord har bytt ställe och lite nytt har tillkommit. Jag köper superbilliga tunna gardinlängder på IKEA och så trär jag upp dem på ett tjockt snöre och fäster i armeringsjärnen.


Det turkos mosaikbordet som tidigare stod i orangeriet fick flytta hit (det gamla fyrkantiga hade gjort sitt och hade inte klarat vinterns prövningar). Tror inte jag visat hur det blev i orangeriet, får återkomma till det!


Det blev väldigt bra med detta nätta runda bord och caféstolarna i smide till den annars kantiga pergolan. Även lampan, den bulliga urnan och gardinerna hjälper till att mjuka upp känslan. Kontraster ni vet, det gillar vi!

Många frågar efter den fina ljuslyktan i bambu men den är tydligen slut i lager.... Men den mysiga pläden hittar ni i alla fall HÄR.På andra sidan mot väggen av nya förrådet har vi vår lilla "budoir". Här har vi ställt solsängarna i smide och ni kan ju tänka er så mysigt det är att krypa upp här en varm dag och låta solstrålarna sila ned genom bambutaket.De blå kuddarna är årets inköp och ni hittar dem alla HÄR.

Den runda jutemattan hittar ni HÄR.


Snäckskalslampan hittade jag på loppis förra sommaren. Jag bara älskar den!


Nej, nu ska jag ladda upp lite bilder inför ett kommande roligt reportage. Hoppas vädret håller sig så att man kan sitta ute och äta middag ikväll igen. Det gjorde vi nämligen igår och det var sååå mysigt. Ikväll ska vi prova en ny asiatisk biffsallad som jag är spänd på. Blir det bra kommer recept på bloggen.

Ha en härlig lille-lördag! Kram M <3


This post contains adlinks from Adviral1. HERE / 2. HERE / 3. HERE / 4. HERE / 5. HERE / 6. HERE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar