onsdag 23 maj 2018

När blåregn och äppelträd blommar samtidigt

Ibland önskar jag att man kunde förmedla dofter i cyber space :-) Men ni får försöka tänka er den istället. Doften av blommande blåregn är nämligen helt magsik. Det är nästan så man blir yr av välbehag när man står och doftar på de blå klasarna som hänger ner från taket i stora pergolan. En stor söt doft som gör mig alldeles lycklig.


När vi sitter och äter vid det runda turkos mosaikbordet eller ligger i solsängarna är doften med oss och även när vi går bakom muren på andra sidan av gården där vi har våra pallkragar. Berusande.Här är vi på andra sidan pergolan och där ser ni hur de två blåregnsplantorna är planterade intill muren och sedan klänger de uppför armeringsjärnen och upp över taket. Fem år är blåregnet nu och nu börjar det bli riktigt fint. Tanken är så småningom att skippa bambu-taket på ena halvan och låta blåregnet bilda tak i stället.


Ljuvliga tid då både blåregn och äppelträden blommar samtidigt. Vi har några äppelträd här men jag vet inte om vi inte har tillräckligt med tålamod eller vad det är för vi tycker inte de tar sig riktigt. Är det någonstans äppelträd ska trivas så är det väl på Österlen tycker man!?! Kram M <3

This post contains adlinks from Adviral1. HERE / 2. HERE / 3. HERE / 4. HERE / 5. HERE / 6. HEREInga kommentarer:

Skicka en kommentar