söndag 25 februari 2018

Iskyla och spirande fikonträd

Inlägget innehåller adlinks


Hoppas ni har en skön söndag mina vänner! Vi låg och drog oss länge imorse. Läste om den sibiriska kylan - iskylan och iskanonen - som var på intågande och de mjuka gosiga lakanen kändes extra härliga och varma och man var inte ett dugg sugen på att kliva upp.

Men vi kunde ju inte ligga där hela dagen även om det var lockande ett tag så vi tände brasa och lagade god frukost med scrambled eggs och bacon, stor fruktsallad, juice, ingegärsshot och massa kaffe. Så härligt med sprakande brasa och lugn musik i bakgrunden. Bästa, bästa.


Resterna från förra veckans bukett hamnade i Ängen på matbordet. Den är verkligen helt perfekt för "left-overs" och det blir nya arrangemang varje gång. Har man bara lite gröna blad och något som fyller upp, typ brudslöja eller vaxblomma, kan man verkligen få detta att stå sig fint jättelänge.


Idag tar vi det bara lugnt igen. Maken är fortfarande väldigt hostig och rosslig och verkligen inte "hundra" och eftersom det dessutom är iskyla håller vi oss inne och skrotar omkring. Planerar lite inför nästa helgs kalas då vi hoppas alla är friska och krya och vintern håller sig på behörigt avstånd så alla kan köra ut till oss på Österlen. Vi håller också på att planera en resa som visserligen ligger ett år framåt i tiden men det är dags att börja boka och styra upp rutten.


Trots vinter och kyla känns det väldigt härligt att fikonträdet spirar i vårt sovrum! Massor av klorofyllgröna blad som blir större och större för varje dag och det häftigaste av allt - jättemånga fikonfrukter!


Trädet har stått inne i orangeriet sedan i höstas och började skjuta nya blad och skott för ett par veckor sedan och då tog vi in det i vårt nya sovrum. Ett litet experiment om det ska trivas där så vi får se. Men under tiden njuter jag av denna gröna vitaminbomb där i hörnan.


Dagens tips är att kika in HÄR! 20% rabatt på hela Home-sortimentet och suck så mycket fint som kommit in....Ha den bästa söndagen!
Kram M <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar