tisdag 20 februari 2018

Det blev en ny matta igen

Vår matplats har blivit med ny matta igen! Anledningen är att den naturfärgade jute-mattan som vi tyckte mycket om och som gav en skön värme till inredningen var helt hopplös när det kom till att hålla rent....

Det mörka golvet såg ständigt ut som om det inte blivit dammsuget på x antal veckor och att en blondin i familjen höll på att bli ofrivilligt skallig. Vi höll faktiskt på att bli helt galna på det och så otacksamt att 5 minuter efter att man städat så var golvet täckt av ett fint lager igen.

Så det blev till att tänka om och nu har mattan fått flytta en våning upp på loftet där vi har vitt golv så får vi se om den får stanna där eller hur vi gör. Den kommer ju inte fälla mindre inser jag men där uppe utsätts den inte för lika mycket fötter som trampar på den.

Efter några turer där vi först beställde en matta som aldrig kom bestämde vi oss senare för att köpa en liknande som vi har under soffgruppen.


Det är en ullmatta från Linie Design med en svart snygg kant och den som nu ligger under matgruppen har en tråd av natur i sig som jordar och värmer den svart-vita på ett fint sätt.


Jag är glad att det blev denna matta för det gav faktiskt ett lugnare intryck i rummet med två likadana mattor. Ljusinsläppet från vårt nya stora fönster är magiskt och nu kan vi njuta ännu mer av det när det inte ligger damm framför precis hela tiden...

En liten Feng Shui-detalj att stoppa rusande energier framför ett så stort fönster är att placera två höga ljusstakar framför samt lägga ett fårskinn på golvet. Det går förstås lika bra med en stor grön växt och en liten rund matta om man föredrar det.


På bilden ovan syns mattan som vi hade sedan tidigare, alltså Linie Design Asko men här utan den naturfärgade tråden i.


Det har varit fullt upp här de senaste dagarna med fest och besök här i Casa Vik så jag har inte hunnit kika in här en endaste gång. 

Idag står tvättning på schemat hela dagen och så ska vi åka och hämta fler hyllplan till vår walk-in-closet. Det ska bli så skönt när de sista kassarna med kläder kan flyttas in på sin plats. Dessa står just nu på mitt kontor och är inte så fint direkt....

Kram M <3




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar