torsdag 7 juli 2016

Feng Shui-tips för vita hem

Idag inreder ju många sina hem i vitt (och svart och grått). Det är rofylld och vackert men kan ibland kännas en smula opersonligt, kallt och kanske lite omysigt och stelt.

Känner du igen dig? Då kanske du behöver tillsätta mer av elementen trä, jord och eld. De vita, svarta och grå tonerna tillhöra elementen metall och vatten.

Trä (exempel är gröna växter, blommor, trämaterial, korg, gröna och mellanblå färger, pelarliknande former, ränder, konst med landskap).

Eld ( exempel är ljus och även elektrisk belysning, fårskinn eller annat djurskinn, trianglar, pyramider, konstföremål som föreställer eld, solsken eller har en gul/röd färg (klara färger)

Jord (exempel är föremål av keramik och tegel, fyrkanter, tomma ytor, konst med landskap och fält, jordfäger och ockragul.


På loftet har jag ställt en korg med en stor grön växt i (monstera) och lagt en lurvig fåtfäll på golvet.


Levande blommor, fårfäll, doftljus, den triangelformade stenen och den stora urnan bidrar med elementen jord, trä och eld.


På fönsterbrädan en keramikkruka som både har material och färg i elementet jord. Handen i trä och snäckorna tillför trä och jord och den elektriska belysningen är eld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar