måndag 6 juli 2015

Stekheta dagar och tropiska kvällar. Sommar med stort S.

Vilka dagar vi haft den senaste tiden. Tropik-varmt. Nääääästan, men bara nästan, så man beklagat sig lite, bara pytteliten, över värmen.... Men med fladdriga tunna kläder, svalkande drycker och strandhäng klarar man sig långt. Vi har ju lyckan att kunna packa strandväskan och ta cykeln och på lite mer än fem minuter vara nere vid den vackraste av stränder. En strand som ligger lite gömd och som inte så många känner till och därför är det aldrig trångt och det är långt mellan de utbredda handdukarna i sanden.

Igår blev det årets premiär-dopp i havet för vår del. Jag är av naturen badkruka och på Österlen brukar ju vattnet vara ruggigt kallt men igår! Igår var det 22 grader, vattnet var som en spegel, luften var het och jag badade flera gånger.

Och kvällarna! De är nästan det bästa med den här värmen. När man kan sitta ute och luften fortfarande är ljummen när mörkret sänker sig. Vi tänder ljus och lyktor och njuter av att bara vara. När den stora frågan är om vi ska sitta i den stora eller i den lilla pergolan, fråga sig om man kanske kan tänkas behöva en filt lite senare eller om vi ska hoppa in i orangeriet. Det är sommar det med stort S.

Vi grillar och skördar egna grönsaker (recept på något smarrigt kommer snart på Tildas Kök & Vin). Plockar smultron och jordgubbar från odlingsbäddar och pallkragar. Kollar till rabarbern och skakar lite på tomaterna. Cyklar till stranden. Bjuder goda vänner på glass och vin. Vattnar och vattnar. Läser en bok. Och där emellan pluggar jag faktiskt väldigt mycket, men det tar vi en annan gång.

Inga kommentarer: