lördag 28 februari 2015

Trendväxter 2015

Kan växter vara trendiga? Jovisst, det går mode i allt. Så även i våra kära krukväxter!

Självfallet ska man ju välja de växter till sitt hem som man själv tycker mest om. Då blir det alltid bra! Men visst påverkas man av inredningstrender även här. Det som man för några år sedan ratade - ja det har plötsligt blivit superinne.

Ta det för vad det är - här kommer några trendiga växter 2015 :)


Kaktusen. Superinne just nu och syns i vart och vartannat inredningsreportage. Denna stickiga vän som vi rynkat lite på näsan åt har plötsligt fått trendstatus. Senast jag var i blomsteraffären fick en lite rolig kaktus följa med hem. Gillar den klassiska kaktus-formen. Enligt Feng Shui bör man inte ha kaktusar i hemmet då dess taggiga och stickiga form inte anses vara harmoniskt för ett hem men visst är det en kul detalj.
Kaktusar gör sig allra bäst i gamla slitna lerkrukor eller i en ruff betongkruka.


Myrten. Eller Myrsine som är en betydligt enklare och tåligare variant. Väldigt populär som uppstammat litet träd just nu. Trivs utmärkt på fönsterbrädan. Växer långsamt och kan formklippas lite som man vill.

Elefantöra. Det här är nog den trendigaste växten man kan ha just nu. Syns överallt. Passar superfint i till exempel mässings- och kopparkrukor.

Fjädersparris. Med sitt skira, ljusgröna bladverk passar den utmärkt i det trendiga hemmet. Ljust till halvskuggigt läge. Fräckt att sätta i en gammal låda eller en patinerad kruka. Skirt mot rufft ni vet.

Sophora. Denna lilla anspråkslösa skönhet har verkligen fått trendstatus nr 1. Kallas också spökväxt och visst ser det lite halvdött ut, haha. Enligt många är den inte den lättaste att få att trivas i våra varma och torra hem... Så fint i den paginerade lerkrukan!

En liten kaktushörna hemma kanske? Bild lånad från Sköna Hem.

Varför inte uppdatera fönsterkarmen med lite nya växter nu till våren? Glöm inte alla fina lökväxter som nu fyller blomsteraffärerna och förstärker vårkänslan inomhus! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för en kommentar!