fredag 17 maj 2013

Persikoträd

En Medelhavsträdgård behöver ett persikoträd! Så nu är just ett sådant planterat hos oss. Här nere i södra Sverige ska det gå utmärkt att odla persikor och gärna som här mot en södervägg. Att skörda sina egna söta persikor är ju något helt annat än att köpa importerade så jag håller tummarna att det ska lyckas.

Persikoträdet blommar med de allr sötasts små rosa blommor på våren och man kan gärna hjälpa till med pollineringen genom att dutta med en liten pensel mellan blommorna. Som andra exotiska träd bör även persikoträd planteras på våren så det hinner rota sig under säsongen. Planen är att spaljera upp det mot väggen och kanske även låta det växa ut någon gren över planteringsbänken. 

I bakgrunden skymtar vårt aprikosträd på terassen. Detta står i en kruka eftersom vi inte riktigt vet om vi vågar plantera ner det i marken eller om kruka är säkrare. Aprikosen blommar nämligen mycket tidigt på våren och är känslig för frost. Har läst att man kan täcka med säckväv för att skydda de små blommorna.


Inga kommentarer: