tisdag 21 april 2015

Vilket väder! Terassen badar i solsken

Ja vilket väder vi haft igår och idag. Knallblå himmel och strålande sol. Fåglarna kvittrar som tokiga och humlorna vaknar till liv. En ensam fjäril fladdrar runt i parterrerna. Gladan som bor i stora eken seglar högt uppe i skyn och visslar högt och gällt. I hela kroppen känns det att det är vår!

Det är liiiite svårt att motivera sig och sitta inne och jobba på kontoret när det är så där underbart och lockande utanför. Dra ner rullgardinerna så att solen inte ska lysa mig i ögonen göra så att jag inte ser ordentligt på datorn....

Igår fick jag dock några timmar ute i trädgården på eftermiddag. Plockade fram dynor och kuddar och la ut i vilstolarna och på stolarna på terassen, tvättade överdrag till lounge-dynorna, gödslade en rabatt och planterade doftliljor i kruka. Så himla underbart!

Det får bli en kaffe på terassen lite senare idag. Lite kyligare i vinden men längs väggen i den murade soffan brukar det steka på bra.

Bjuder på lite bilder från gårdagens terass. Inne trivs jag med neutrala färger men i trädgården vill jag ha massor av färg!

Ha en underbar dag och hoppas ni också får njuta av lite sol på näsan!

Kram M





5 kommentarer:

Finaste mattan sa...

Hej! Hittade precis hit, vilken blogg! Måste läsa allt!! Kommer att ta hela dagen, hur ska jobbet hinnas med? : ) Imponerad! : )

Marie sa...

Men åh! Tack! Så glad jag blir över dina fina ord om bloggen. Välkommen hit - hoppas du ska hitta inspiration :)
Önskar dig en underbar dag!

Hugshome sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hugshome sa...

Vilken terass, helt underbar! Hur har ni gjort era murar, material, behandlat med, målat med etc etc? Hoppas på svar 🙏 / Erika

Marie sa...

Tack Erika! Vi är väldigt nöjda med den stora terassen, den blev riktigt bra och här spenderas mycket tid när vädret tillåter! Både de höga murarna, odlingsbäddarna och den murade soffan är uppbyggda av leca-block som sedan putsats och målats med obruten vit silikatfärg. Ha en fin dag! /Marie