torsdag 16 maj 2019

Tips på utomhusgardiner och lampor

Inlägget innehåller annonslänkarJa men titta - vad ser vi här då!? Gardinerna är på plats i vår vindruvspergola. Ett sommartecken om något. Det blir så otroligt mycket mysigare och mer ombonat när gardinerna kommer på plats tycker jag. Det skapar ytterligare rumskänsla där i vår lilla hörna. 

Vår älskade pergola där man fångar kvällens sista solstrålar och där många middagar har intagits under åren. En liten halvskuggig frukost- eller lunchhörna också när temperaturen är så där ljuvligt varm så det är för varmt att sitta i solen. Känns dock lite avlägset just nu.


I år blir det nog första året då vinrankorna når tvärs över hela "taket". Det var nära förra sommaren så nu tror jag vi kan räkna med det. Som vi drömt om att sitta där under vinrankorna och äta middag...


Ser ni hur det börja spricka i lövverket både på vinrankorna och våra klotrobinor. De träden är lite sena att bli gröna men nu är det nära. Men så behåller de å andra sidan löven lite längre på höstkanten.


Tunna vita gardiner hittar du bland annat HÄR

Lite kraftigare gardiner för uteplatsen och till superpris HÄR.
Ett annat exempel på tunna vita gardiner hittar du HÄR.
Fler tunna vita gardiner som passar utomhus HÄR.


Det blir väldigt effektfullt att hänga en lampa ovanför bordet på altanen eller balkongen. Det behöver inte vara en fungerande lampa utan man kan bara ha en som prydnad.
Just denna med plats för ett ljus är slut i lager men jag kan tipsa om den vi har ovanför den murade soffan, se nedan.

Cool utelampa (den vi har ovanför soffan) i naturmaterial HÄR.
Snygg utelampa i tyg HÄR.
Rund utelampa i tyg HÄR.

Supersnygg lampa i konstrotting för utomhusbruk HÄR.
Lampskärm i svart konstrotting för utomhusbruk HÄR.


I vår pergola får det även plats en gammal vintunna som vi har som "barbord" och en barstol från ByCrea.


Även stora pergolan har fått sina gardiner på plats. Snart dags att sätta ut vår lilla spa-bad i hörnan där under bambutaket. Men först ska vi rengöra murarna och se om det behövs målas en sväng också.


Ha en fin dag!
Kram M <3

Hatt / Kjol / T-shirt / Nagellack / Armband / Skor

Inga kommentarer: