lördag 25 oktober 2014

Helgmys och dags att tända upp i casat

Nyss hemkommen från en härlig powerwalk i skogen och dags att tända upp i casat igen! Så skönt med lite frisk luft efter att ha tillbringat hela veckan mer eller mindre inomhus med undantag för några korta hundpromenader i regnet.

Det är verkligen fullt upp med studierna nu och den närmaste tiden ägnas åt ljussättning och planritningar, en hel liten egen värld! Tokmycket och intensivt men fortfarande så roligt.


Det blir ju mörkt redan vid fem nu så kvällarna känns extra långa och mycket ljus går det åt. Har bunkrat upp igen med nya värmeljus och stearinljus så att man inte behöver snåla!

De fina ljuslyktorna från House Doctor har fått mycket uppmärksamhet på Instagram, många som gillar dem, och de är verkligen så himla fina och mysiga att tända.

Ni som vill följa mig på Instagram - leta upp mig där som sandblomman_interior. Där lägger jag upp nya bilder lite mer frekvent.


Svårt att fota nu när det blir mörkt så snabbt så man får passa på när ljuset visar sig. Har flyttat om lite bland kuddarna i soffan igen för att "hösta till det". Plockade fram kudden från Madame Stoltz igen, det är den svarta med tryck i koppar. Och på tal om koppar så blev jag lite sugen på att ta in den stora kopparbrickan igen och sätta på matbordet med en massa ljuskoppar på. Den har stått i orangeriet ett tag nu för jag tröttnade lite på koppar i sommar, tycker det är en typisk höst- och vinterfärg. En färgton som är väldigt fin att blanda med svart, vitt och grått/silver tycker jag. Det ger värme till den annars sparsmakade stilen.


Fick en så fin julros av syster och man förra helgen och den ska planteras ut i en av parterrerna men vill första njuta av den lite inomhus. Hade ingen bra kruka så jag tog till en brödkorg i tyg från Stelton. Man tager vad man haver!


Ikväll ska vi ge oss på att tillaga vildand här i vårt casa. Det har jag aldrig gjort förut så det ska bli spännande. Mannen har varit hos den lokala slaktarn och hade en massa godsaker med sig hem. Blir det gott så lägger jag upp receptet på Tildas Kök & Vin. Där hittar ni förresten nu ett recept på torsk med gulbetspuré och kantareller och sidfläsk. Mycket gott tillsammans med ett glas fruktigt och bärigt rött vin - väl värt att testa - jag lovar!


Inga kommentarer: