onsdag 10 februari 2016

Delaire och Bon Vivant

ØJa, som sagt, hur många pärlor finns det här?!? Igår stiftade vi bekantskap med ännu just en sådan då vi besökte Delaire Graff Estate utanför Stellenbosch. En lyxig och lite exklusiv vingård med tillhörande restauranger, spa och boende. Ett rum går lös på si sådär 6000 per natt för den som känner för att ha spenderbyxorna på...

Vi kände i alla fall oss lite lyxiga när vi helt apropå fick en guidad tur med jeep genom vinfälten upp till en fantastisk utsiktspunkt över dalen. Hela stället andas exklusivitet med otroliga statyer, konst och häftig arkitektur. 

Det blev en mycket trevlig vinprovning med väldigt goda viner och lite snacks på terassen som slutade med att vi skeppar hem ett antal flaskor till ett hyfsat förmånligt pris. Tänk att sitta hemma i Casa Vik och öppna en flaska vin och tänka tillbaka på denna dag!

Kvällen avslutades med middag på Bon Vivant, en mysig restaurang i Franschhoek. Kvällarna här är bara helt fantastiska just nu. Man sitter ute och bara njuter av den ljumma luften och har svårt att ta in att hemma i Sverige är det vinter och om någon vecka ska dunjacka, halsduk och vantar på igen...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar