tisdag 20 oktober 2015

Laga viltgryta och rädda in lite blomster från trädgården

I helgen hade vi riktigt ruskväder och vad passar väl bättre en söndagseftermiddag än att tända brasa och en massa ljus och sätta igång att laga till en smakrik och höstig viltgryta! En gryta fylld med godsaker som bland annat hjortgrytbitar, rotsaker, skogschampinjoner, timjan, schalottenlök, vitlök, rött vin och salciccia-korv.

Det här är en riktig favorit i vårt casa nu på hösten. Grytan ska puttra minst två timmar på spisen men under tiden kan man ju hitta på något annat, det gäller bara att ha lite koll på klockan för olika ingredienser ska i vid olika tidpunkter för att bli som bäst.


Jag bara älskar att tända upp i huset med stearinljus och ljuslyktor av olika slag. Ljuskontot går i taket denna årstid, haha.


En helt ljuvlig bukett tronar på matrumsbordet. Alla blommor är hämtade ute i vår trädgård. Är det inte fantastiskt lyxigt att kunna plocka sig en sådan här bukett i mitten av oktober så säg? Tänker att man njuter mer att blommorna inne än ute just nu så jag unnar mig att ta in lite. 


En ren fröjd att laga mat i köket efter renoveringen. Stora ytor med bra arbetsyta att kunna hacka och skära och en härligt bred spishäll med tre zoner; induktion, gas och glaskeramik och alla kastruller kan användas. Köket är från Kvänum. Bänkskivor av grovhuggen granit.


Den mumsiga grytan serveras med fördel i en djup tallrik och med både kniv, gaffel och sked så att man kan slurpa i sig den goda såsen... Dessa tallrikar är härligt stora och kommer från Granit.
Receptet hittar ni på min andra blogg Tildas Kök och Vin här.

Inga kommentarer: