måndag 5 maj 2014

Ny favorit i hallen - lyxig skoförvaring

Som så många andra har vi en ganska smal och trång hall. Största utan upptas av den stora byrån/skänken där vi stuvar undan alla sjalar, mössor, vantar, hundprylar, nycklar, kameror och tusen andra småprylar. Utan den hade det varit totalkaos kan jag säga...

Men i alla fall. På den yta som återstår hade vi en traditionell hatthylla och en skobänk. Och alldeles för många par skor som alltid stod utspridda på dörrmattan, bredvid dörrmattan, under skostället, bredvid skostället... Alla de där skorna samlade förstås en ofantlig mängd damm. På hatthyllan hade vi några stråhattar, en handduk för våta hundtassar och ett fult skohorn. Vem behöver det egentligen? Dessutom tog hyllan bort en massa ljus från ytterdörren.

Vi har funderat en hel del på hur man skulle kunna få till det bra i hallen. Det måste vara funktionellt. Och snyggt. Inte lätt! Platsbyggda garderober? För smalt. En stående klädhängare? För lite plats där också. Ett par skoskåp? Hur kul? Men när vi fann den, i vårt tycke, ultimata skoförvaringsmöbeln på Svenssons i Lammhult bestämde vi oss ganska så snabbt. Bänken är en liten skönhet i sig med det fina fårskinnet på ovansidan och i gediget trä målat i vitt. Under locket döljer sig fyra fack som rymmer måååånga par skor. Att den sen är jätteskön att sitta på är ju också ett stort plus.

Hatthyllan åkte ner och ersattes av en enkel klädstång med Y-krokar, även denna från Svenssons i Lammhult. Luftigt och fint.

Stråhattarna fick en egen plats på tjocka väggspik i smide och blev en rolig detalj på väggen. Handduken åkte ner i en låda där den bättre hör hemma och så även skohornet.

Nu gäller högst 2 par skor var på dörrmattan - resten i lådan :-) Och sen försöka att inte ha för många jackor hängande på krokarna samtidigt, vilket är en liten utmaning i sig.

Så här blev det och vi är riktigt nöjda med lösningen:Inga kommentarer: