tisdag 25 augusti 2020

Skapa ditt vackraste stilleben

Inlägget innehåller annonslänkar


Nu är det väl dags att köra igång med lite inredningstips igen!

Dessa tips kommer inte att handla om trender eller att man måste köpa en massa nya dyra prylar utan är handfasta tips för hur du kan skapa balans och harmoni i ditt hem.

Att skapa stilleben är ett enkelt och roligt sätt att förändra ett rum och dessutom kan man göra det med små medel. Stilleben handlar om att samla ihop sina prylar och detaljer istället för att pytsa ut dem på många olika ställen, det sistnämnda kan nämligen skapa en rörig känsla.

Flytta runt och förnya efter årstid och humör! Här kan man verkligen sätta sin egen touch och visa sin personliga stil samtidigt som rummet får ett lyft. 

Stilleben kan man bygga på många olika ställen; skänken, soffbordet, fönsterkarmen, nattduksbordet, badrumshyllan... 

Vad ska då ingå i ett stilleben? Endast fantasin sätter gränserna; t ex ljuskoppar, vas, böcker, askar, tavlor, krukor, vackra detaljer, saker du hittat i naturen, foton...

Grundprincipen när man bygger ett stilleben är att tänka sitt stilleben som en fiktiv triangel, se nedan.

Enklast är att börja med själva ankaret som är i mitten och skapar höjden och toppen av triangeln. I detta fall en tavla.

Nästa steg är de så kallade väktarna på sidorna. Dessa ska ge tyngd och balans till båda sidorna och därför ska det inte vara för låga föremål.

Sista steget är att fylla upp triangeln med föremål i mitten, nedanför ankaret, och dessa får gärna vara i olika höjder, ha olika form och olika material. Glöm inte att skapa luft mellan detaljerna. Ställ gärna några föremål tätt tillsammans och låt det sedan bli ett mellanrum till nästa.

Nu är det bara att sätta igång och testa och blir det inte bra är det bara att börja om från början igen!


Shoppa stilen


Poster

Snäckhalsband på stativ

Snäckkruka

Ljusstake Eves hand

Snäckboll

Hög vas i keramik

Monsterablad konstväxt


I nästa inlägg om stilleben kommer det bland annat att handla om att skapa motsatsförhållanden.

Vill du lära dig mer om inredning och få en massa roliga uppgifter är du välkommen att beställa min digitala Inredningsskola på www.sandblomman.se


Ha nu en fin tisdag mina vänner!

Kram M <3

Inga kommentarer: