måndag 15 juli 2019

Kåseberga, Backåkra och Vårhallarna

Igår var det inte bara kronprinsessans födelsedag, Frankrikes nationaldag, min älskade änglamormors födelsedag utan vår förlovningsdag! 8 år sedan vi förlovade hemma i soffan efter att den planerade romantiska ceremonin på stranden vid Knäbäckshusen regnade bort i ett skyfall utan dess like som dessutom varade hela dagen och kvällen.

Men i år sken solen och vi bestämde att vi skulle göra en liten utflykt här på vårt Österlen. Vi packade picknickkorgen med mumsiga mackor på focaccia med fänkålssalami och brie, kardemummabullar, kaffe och några filtar att sitta på.


Första stoppet blev Kåseberga. Här är jag på väg uppför backen till Ale Stenar. Det är så himla vackert här och det var fler än vi som tyckte det. Ser ut som att jag vandrar ensam där på vägen men jösses så mycket folk det var när vi kom upp.
Knallblått hav med vita segelbåtar och en betagande utsikt från Ale Stenar. Min älskling matchar.


Vi promenerade neråt igen till hamnen där det finns flera olika restauranger, caféer och butiker. Nu hade vi ju matsäck med oss men det såg verkligen lockande ut att sitta ute på bryggorna och käka godsaker från havet. Och det fanns pizza också för den som hellre vill ha det...


En glass slank ändå ner och den fick klart godkänt! Jag tog stracciatella (tar nästan alltid det om det finns) och vit kaffe. Mums.


Efter Kåseberga stannade vi till vid Dag Hammarskjölds Backåkra. Sååå vackert där också. Vi slog oss ned på ängarna ovanför havet och dukade upp vår matsäck.


Sen låg vi där på filtarna och tittade på molnen och bara njöt av stillheten och den vackra naturen.Sista stoppet där kaffe och bulle skulle intagas blev Vårhallarna. Ligger precis utanför Simrishamn och nära hem och det är verkligen ett så dramatiskt landskap med alla stenar och klippor. 


Vi avslutade kvällen hemma med att göra en hummer-risotto som blev galet god. Ska lägga upp receptet till er - en riktigt lyxig rätt som inte är dyr alls och faktiskt inte svår att tillaga.

Jag började dagen idag med en löprunda - så skönt att ha kommit igång med träningen igen. Tvättmaskinen går varm och mannen klipper gräset. Lite jobb och sedan får vi se vad dagen för med sig. Sommaren är bra härlig.

Kram M <3This post contains adlinks from Adviral1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8.

Inga kommentarer: