onsdag 28 februari 2018

Stängt på grund av snö

Ja, så låter det lite överallt här på Österlen just nu. För igår kom den - SNÖSTORMEN med stort S. Och som ni vet så är Österlen väldigt platt och det finns inget som stoppar vinden så snön fyker och driver och det bildas huuur mycket snö som helst på vägarna på ingen tid alls.

Vi hade hört om den kommande stormen och läst väderprognosen så innan det bröt ut på riktigt så tog vi bilen in till lilla staden och gjorde de ärenden vi behövde samt bunkrade upp med förnödenheter i mataffären.


På eftermiddagen drog snöovädret in på riktigt och på en liten stund blev det helt mörkt inomhus. Vi såg absolut ingenting ut genom fönstren och det rev och slet i träden utanför och snön piskade mot huset.Jag och en väninna skulle varit på ett trevligt event men det blev såklart inställt så vi fick göra det så mysigt vi kunde här hemma istället. Vi plockade fram oxfilé ur frysen och korkade upp en flaska vin. Tände massor av levande ljus och lyssnade på mysig musik.
Stormen har hållt igång hela natten och det väntas ännu mer snö... Tur att man har kontoret fem steg från huset!


Nu börjar man i alla fall kunna se lite ut igen men fy sjutton vilka drivor som bildats i trädgården. På vissa ställen nästan ingen snö alls och på andra är det nästan en meter!Mannen har varit ute och skottat bort det värsta och gjort gångar till sopkärlen och till förrådet och kontoret. Och så har han grävt fram fontänen som var helt övertäckt med snö och is. Som genom ett mirakel gick pumpen sakta, sakta fortfarande (vi har en doppvärmare i vattnet) där under allt snötäcke. Vi var rädda att den skulle ha sprängts sönder av snön och att pumpen gått åt pipan.


Hihi, min lilla blå har blivit förvandlad till en vit suv över natten! Kom på att jag köpt en pärlhyacint för några dagar sedan som fortfarande står på golvet i bilen. Undrar hur det står till med den?


Ja, det är lite så vi har det just nu. Man går liksom bara och väntar på vad som ska hända härnäst. Vädrets makter kan man inte göra mycket åt utan det är bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. 

Hämtade ut några paket på posten igår och jag ska kika lite på mattprover bland annat.

Allt gott!
Kram M <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar