lördag 24 februari 2018

Belysningens inverkan på ett rum och ett kanonerbjudande

Inlägget innehåller adlinks


Hoppas ni har en skön lördag!
Det är både roligt och intressant med belysningen i ett hem tycker jag. Just ljussättningen gör ju så otroligt mycket för ett rum och vilken armatur man väljer sätter verkligen stämningen.

Taklampan Tage i vår hall

Många hem är faktiskt överbelysta idag - och tro det eller ej - men det beror på för FÅ ljuskällor! Bara en enda stor taklampa i ett rum ger en alltför skarp och omysig belysning men kan samtidigt ge otillräckligt och diffust med ljus. Den räcker helt enkelt inte till att belysa alla hörn och hela rummet. Ett normalstort rum behöver 5-8 ljuskällor, placerade på olika ställen och för olika behov.

Olika armaturer ger olika ljus. Man brukar dela in ljuset i dessa belysningsgrupper:

Allmänljus
Ger ett indirekt ljus som även brukar kallas bakgrundsbelysning och är en ersättning för dagsljuset. Ett hem kräver en god allmänbelysning med armaturer som sprider ljuset över en större yta. Hit räknas till exempel taklampor som pendlar, plafonder, lampetter, golvlampor och spotlights. Men med enbart allmänljus skulle ett rum bli väldigt platt och tråkigt och måste därför kompletteras med andra belysningsgrupper.

Vår älskade juvel - Sarfatti
Funktionsbelysning
Hit räknas till exempel läslampor, arbetslampan på skrivbordet eller lampan ovanför diskbänken.

Accentljus eller punktbelysning
Lyfter fram detaljer i ett rum. Det kan vara till exempel spotlights eller så kallade downlights.

Stämningsbelysning
Bordslampor som är vackra detaljer och skapar stämning, dekorationsljus som ljusslingor och färgade lampor. Hit räknas även alla typer av levande ljus, ljuslyktor mm.

Vackra IC Lights på skänken i vardagsrummet

Informationsbelysning
Ljuset i kylskåpet, i ugnen, ringklockan på dörren, ljus på garageuppfarten eller ljuset på trappstegen är alla exempel på informationsbelysning som vill få oss att bli uppmärksamma.

Inte att förglömma är ju armaturen en otroligt trevlig inredningsdetalj också! Idag finns det så många vackra lampor att välja mellan - från budget till svindyr design. Jag tycker själv att en vacker lampa är en av de snyggaste inredningsdetaljerna som verkligen kan lyfta ett helt rum och vi har valt att satsa på lite dyrare designlampor som håller år efter år. Vi sparar hellre länge till en lampa vi verkligen vill ha för då vet vi att den kommer att hänga med länge, länge.Lilla Bug från PHOLC som nu står i vårt nya sovrum

Jag drömde om Sarfattin i 15 år tror jag innan den äntligen hamnade över vårt matsalsbord! Där hänger den som ett smycke från det 5 meter höga taket och varje dag tittar jag på den och är tacksam att den är vår. När den kom på plats lyftes hela det rummet till en ny nivå.

Jag tänkte tipsa er om att idag och imorgon (24-25/2) kan ni hitta massor av skön belysning och vackra lampor till kampanjpris (nästan 15% på allt) HÄR!

Otroligt populära EOS Vita

Snyggingen Twice från House Doctor

Gloria från Belid

Söta Gatto från FLOS

Alla ovanstående hittar du just nu på kampanjen HÄR! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar