onsdag 24 september 2014

Renässansträdgårdsmästare och höstpiffat tv-rum

Nu känns det faktiskt som om hösten verkligen är här på riktigt och för att stanna. Visserligen hade vi en fantastiskt fin dag igår med strålande solsken och vi planerade om lite i vår dagsplanering för att kunna vara ute i det vackra vädret.

Peter Englander, Apotekarns Trädgård, som ritat vår trädgård, tittade förbi. Han konstaterade att vi skötte oss väl, haha, och utnämnde oss till renässansträdgårdsmästare. Då blir man ju allt 'litta' stolt som vi säger på skånska. Peter har startat en ny hemsida www.peterenglander.se - kolla in den! - och tog lite inspirationsbilder på vår trädgård som han tänkte lägga upp på sin nya sida.

Han hade med sig bilder från hur vår trädgård såg ut första gången han var här och det var verkligen roligt att titta på. Det har hänt en del om vi säger så!

Sen blev det kaffe på terassen. Vi la ut dynor och kuddar på den murade soffan intill väggen och det var såååå varmt och härligt. En annan god vän tittade förbi och tog en kaffe. Kul med spontanbesök.

Sen gav vi oss på att klippa häckarna i trädgården. Vi har ju ligusterhäck som är på sin tredje säsong nu och det ser riktigt bra ut. Häcken har växt bra i sommar så den behövde ansas och jämnas till. Häck bör klippas i JAS-månaderna, det vet ni va? Juli, Augusti eller September.

Jag blir sugen på att ta in lite dovare färger inne nu när hösten är på intåg. Gjorde en snabbfix uppe på loftet/tv-rummet. Ett fårskinn i soffan, en kudde i en aubergineton, en filt, en liten vas med höstanemoner och så en massa ljus och ljuslyktor. Brickan med glas och en gammal fin karaff stod sedan tidigare på soffbordet. Färdigt!

Kuddar Chhatwall & Jonsson (Paisley o Zigzag) och sammetskudde Åhléns
Fårskinn Havängsbodarna i Kivik
Bricka Åhléns
Lyktor och vas Tine K
Karaff gammal ärvd, glas Iittala
Korg Modesto
Golvvas IKEA
Sidobord Hay

Inga kommentarer: