söndag 28 september 2014

Äppelmarknad, strandpromenader, Mandelmann och lite ommöblering

Vilken underbar helg vi haft! 

Sista helgen i september äger Äppelmarknaden rum här på Österlen. Vädrrgudarna var verkligen nådiiga i år och gav oss de mest fantastiska höstdagar med ljummen luft och ljuvligt solsken. I strålande septembersol avtäcktes årets äppeltavla av Emma Karp Lundström. Motivet var blommor, bin, fjärilar och insekter och hade fått det finurliga namnet "Be(e) nice" 

Vi åt härlig lunch på Buhres, massa sill och lax och äppelkaka och jag vet inte allt... Gott, gott. Mysigt att strosa runt och titta på hantverken och alla godsaker på marknaden. Sen blev det en tur till vackra stranden i Knäbäckshusen. Havet var turkost och sanden ljust gul och det var så vackert att drt nästan gjorde lite ont. Tänk att vi bor i detta paradis! 

Söndagen bjöd på skördefest hos Mandelmanns Trädgårdar med gofika och underhållning av Mandelmann själv. 

Väl hemma kom jag på att sofforna kanske borde byta plats och tog tillfället i akt när vi hade starka pojkar på plats att sätta min lilla plan i verket. Ni får se resultatet en annan dag. Bloggerskan är nöjd i alla fall :-) Bjuder på ett par bilder nedan på hur det såg ut imorse.2 kommentarer:

Ann-tikt & Sånt sa...

Hej! Så trevligt det låter och vad fint ni har det!!
Du har en härlig blogg och jag lär komma på besök fler gånger här!!
Ha en fin dag!!
Annika

Marie sa...

Hej Annika,
tack vad glad jag blir! Varmt välkommen tillbaka.

Kram Marie