fredag 1 augusti 2014

Grodan som inte var en prins eller om objudna gäster i sovrummet

När man bor på landet som vi gör och dessutom har en trädgård med mycket blommor och grönt får man snällt vänja sig vid att insekter och fåglar också gillar blomsterprakten. Och det är väl okej så länge de håller sig där de ska om man säger så...

Fortfarande småchockad efter gårdagskvällens incident med en padda i sovrummet. Jodå, är det inte sniglar som kryper upp för mina ben och in under kjolen så är det alltså paddor!

Där hade man precis hoppat ner bland mjuka lakan när mannen kommer in från badrummet, ställer sig i dörröppningen och utbrister: "Det var den största j-la padda jag sett och nu är den på väg in under våra sängar"...

Jag intar den icke så klädsamma rollen som hysterisk kvinna. Står invirad i ett lakan uppflugen på bänken i hallen och piper om hur äckligt det hela är. Mannen får agera superhjälte, flytta sängar och möbler och försöka få tag i den nu vettskrämda paddan.

Till slut lyckas jan få upp den på en skyffel och det sista det lilla äcklet (paddan alltså) gör innan den åker på en luftfärd ut är att kissa på vår fina skyffel.

Och nej, jag funderade aldrig på att pussa den....
Lakan från Beach House i underbar jersey-kvalitet, strandväska/korgväska reafynd från Apotekarns Trädgård, säng Carpe Diem och överkast Lexington.

Inga kommentarer: