fredag 8 augusti 2014

Österlentips: En gaffel kort

Supertrevlig restaurang som ligger på gågatan nästan nere vid hamnen. Otroligt charmigt, trevlig personal och goooood mat! På lunchen serveras fantastiska smörrebröd, både varma poch kalla, med lokala delikatesser såsom Brantevikssill, lax, räkor, tupp, spätta, kalvlever, griskind. Det finns också en burgare som tydligen ska vara en kioskvältare. Se till att boka bord om ni ska äta middag på kvällen, på lunchen kan man oftast bara dyka in.

Idag tog jag ett smörrebröd med Östersjölax och bakat ägg och ett med griskind, sidfläsk och picklade grönsaker. Oh my... så goda. Mannen körde Brantevikssill och kalvlever med rödbetor och kapris.

Hej fredag! Visst är det härligt och något extra med fredag även om det är sommar och semester? Alla verkar vara på lite extra gott humör denna veckodag. 

Vi har som sagt varit en tur i vår lilla stad. Några ärenden som Apotek, djuraffär, hämta paket. Allt är nära och det går snabbt. Älskar det! En liten tur inom Apotekarns Trädgård resulterade i två marockanska assietter på 50% rea och lite prat om kommande projekt i trädgården med Peter Englander.

Det hela avslutades med den mysiga lunchen ni kan läsa om ovan.

Jag får många frågor om hur stort vårt orangeri är och det är 15 kvm. Lagom stort för både en mysig kväll på tu man hand men kan även rymma 12-14 gäster runt det stora bordet. 

Igår hade mannen och jag en liten skaldjursfrossa i orangeriet. Svenska kräftor, färska och rökta räkor och massor av den himmelskt goda aiolin från vårt lokala fiskbutik.

Inga kommentarer: