lördag 5 juli 2014

Rosor och kardemumma-bullar

Härom dagen så var det Rosens Dag. Är det någonting som förtjänar en egen dag så är det väl ändå rosen? Denna fantastiskt vackra blomma som finns i så många färger och sorter och storlekar. Den ena vackrare än den andra. Och så klart en symbol för KÄRLEK.

Jag är så glad att rosorna vi planterade i fjol är så fina. För vi har många! På framsidan av huset, jag tror det är 16 eller 18 i parterrerna, klätterrosor på terassen, uppstammade rosor i stora krukor och små prydnadsrosor i mindre krukor.. 
Lite löss har vi haft att brottas med men hittills ingen större fara på färden och lite svamp på bladen på klätterrosorna. Blir tydligen lätt så när det varit en mild vinter.

Den ena vita uppstammade rosen som vi har på terassen blommar helt överväldigande just nu. Det är säkert hundra blommor som hänger tunga på grenarna och massor av nya knoppar.

Bjuder på lite rosbilder idag!

Sommartider innebär ju lata dagar, utflykter, fika, spontana besök - så ett bullbak fick det bli. Härliga, stora, saftiga kardemumma-snurror och ett gäng kanelbullar fyller nu frysen. Så mysigt att kunna plocka fram när suget sätter in. Recept på kardemumma-snurrorna hittar ni i min andra blogg Tildas Kök & Vin.Inga kommentarer: