tisdag 27 augusti 2013

Att färgsätta rabatterna

Vi har valt färgskalan rosa, vitt och lila/blått i vår trädgård. Hade tidigt i planeringsstadiet dessa färger på önskelistan och det blev väldigt harmoniskt och lite romantiskt, precis som jag hade tänkt mig.

Viktigt att försöka hålla en enhetlig färgskala och välja tre-fyra färger för att skapa just en harmonisk känsla. Man bör även tänka på att färgerna ska passa ihop med huset och de "golv" man har i sin trädgård. 

Vi tog hjälp av en trädgårdsarkitekt i valet av växter till parterrerna (Apotekarns Trädgård). Väl värt att investera i proffshjälp om man inte är expert själv. En trädgårdsarkitekt kan ge goda råd om vilka växter som passar ihop, kombinera olika höjder, vilka växter man kan välja för att få en lång blomningsperiod, växtzoner, och annat som är viktigt att tänka på för att få ihop helheten. Vi berättade lite hur vi tänkt med färger och känslan vi ville ha och så fick vi en skiss med förslag på utformningen och på olika blommor och växter som vi sedan i lugn och ro kunde gå igenom.  I slutändan ändrade vi inte mycket alls utan bytte bara ut ett par av växtförslagen. I sommar har vi sedan kunnat njuta av den fantastiska blomprakten och vi är mycket nöjda med slutresultatet.

Jag tänkte presentera några av mina favoritblommor i separata inlägg och samtidigt berätta lite mer om varje växt, lite tips och reflektioner så håll utkik här på bloggen!






Inga kommentarer: