lördag 8 juni 2013

Målat organgeri

Orangeriet är målat på utsidan!

Likt en kritvit liten sockerbit skiner det i solen. Vilken skillnad det blev när det blev vitmålat. Nu så är det bara insidan kvar.

Det här måste vara det bästa vi gjort när vi bestämde oss för att bygga ett orangeri. Vi njuter av att sitta i detta lilla hus så ofta vi bara kan. Här är det precis lagom vamt vare sig det är sol eller moln och regn. Helt underbart att sitta bland tomatplantor, storblommande mårbackapelargoner, orkidéer, palmer och het chiliplanta och titta ut över vår italienska trädgård med den stora pergolan i andra änden, eller i siktdjupet som vi trädgårdsnördar säger, tihi.. Frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddgskaffet, drinken, middag, ett glas vin... här njuter man alla tider på dygnet.

Och här ska vi övervintra våra Medelhavsväxter och pelragoner och här ska vi tända kaminen när det är kyligt och lite råkallt. Bästa!




2 kommentarer:

Korrekt uppfattat sa...

Jag tycker det ser toppenfint ut, har ni något byggbeskrivning på hur ni gjorde?

Sen undrar jag även om ni tycker det är tillräckligt stort? Jag tycker det ser lite för litet ut för att passa mig.

Marie sa...

Hej, det är ritat och byggt av Peter Englander. Orangeriet är 15 m2 stort och det är perfekt i storleken för oss men det är ju såklart en smaksak vad man vill ha och hur det ska användas.