torsdag 22 april 2021

Blåregnspergola och ett aprikosträd
Ser ni? Vår blåregnspergola är fixad inför en ny säsong.

När solen strålade häromdagen och det kändes som att vårvärmen var här för att stanna hängde vi upp gardinerna i pergolan. Vi har ju gjort en del omflyttningar av trädgårdsmöblerna i år och det turkos mosaikbordet som tidigare stod i lilla pergolan bredvid orangeriet har nu flyttat hit.

Det blev verkligen supermysigt och jag ser fram emot många härliga luncher här i skuggan under bambutaket i sommar. 


Älskar känslan när de tunna gardinerna fladdrar i vinden. Det är Ikeas billigaste gardiner Teresia om någon undrar. Just nu står gardinerna dock rakt ut i blåsten och någon vårvärme kan man verkligen inte tala om.... Tacksam att vi åtminstone inte fått snö som jag hört att en del av er fått..Sa jag att vi köpt ett aprikosträd? Det är det ni skymtar i den stora terracotta-krukan. Den ser inte så mycket ut för världen nu men tittar man närmare så är det en hel del blommor på gång. Aprikosen blommar ju på bar kvist med de sötaste små vita blommor innan bladen kommer.

Vi har saknat ett aprikosträd ända sedan vårt gamla helt plötsligt lämnade in för några år sedan men har inte hittat något fint. Tills nu då. Så det vara bara att slå till. 

Nektarinen som tidigare stod i krukan har vi flyttat så det står planterat ner i marken istället som vårt persikoträd. Vi får se om det tar sig för det har varit lite klent.Visst är de söta - aprikosen små vita blommor. Nu får det INTE bli frost så blommorna fryser.
Ska fram med pollineringspenseln så fort det blir lite fler blommor.Penséer är i alla fall tåliga små rackare. Skönt att man inte  behöver oroa sig för allt i alla fall...Det är nu man ska passa på att köpa den där presenten eller den där prylen man spanat in.


Kram M


Inga kommentarer: