tisdag 1 september 2020

Tips för ett mysigare badrum

 Inlägget innehåller annonslänkar




Dags för lite inredningstips igen och denna gång handlar det om BADRUM.

Dessa tips handlar inte om trender eller att köpa nya dyra prylar utan är handfasta tips för hur du kan skapa balans och harmoni i ditt hem.

Många badrum av idag går i svart, vitt, grått, kanske blått. Klinkers, kakel, speglar, marmor, porslin, glas, rostfria detaljer... Detta ger en överrepresentation av elementen VATTEN och METALL. Inte konstigt att känslan kan bli lite kall och steril. 

För att få till en mysig, varm och ombonad känsla och skapa mer balans behöver vi då tillföra elementen TRÄ, JORD och ELD. 




Enklaste sättet att lägga till TRÄ är att plocka in en grön växt. Det gör enorm skillnad. Vill man inte eller har inte plats eller kanske en grön växt inte trivs räcker det med att sätta en liten grön kvist i en vas på handfatet. 

Det kan även vara kulören grön och detta kan man ju hitta i t ex handdukar eller varför inte en tavla med grönt i.

JORD hittar man i kulörerna brunt och beige. Även rotting, bambu, trä (jo så är det!) och keramik tillhör detta element. En korg i rotting, en jutematta, beige handdukar, torkat gräs, en keramikkruka eller vas eller en tavla med träram är exempel på detaljer du kan plocka in.





















Sist men inte minst behöver vi ELDEN. Den hittar vi i belysning; tända lampor eller det mysigaste; levande ljus. Mässing och guld tillhör också detta element, liksom kulörerna rött, orange och mörkt gul. Lite otippat är kanske att djurprint även tillhör eld så handdukar eller ett duschdraperi i leo ger en otrolig effekt. 




Kanske dags att ta en tur till badrummet och se vilka små förändringar man kan göra!?

Shoppa stilen




Handduk leoprint    Blomkruka/korg rotting    Poster Warrior     Förvaringskorg rotting

Rund jutematta (kampanj)     Fluffigt badlakan i natur     Mässingsljusstake (kampanj)

Dekorationskorall    Ljusstake med 3 kulor    Ljuslykta    Poster Swing


Vill du lära dig mer om inredning och få en massa roliga uppgifter är du välkommen att beställa min digitala inredningsskola på www.sandblomman.se

Hoppas ni gillar mina inredningstips och är det något speciellt ni vill att jag tar upp här så kom gärna med förslag!


Kram på er <3

Marie



Inga kommentarer: