fredag 4 september 2020

Ljungen på Drakamöllans Naturreservat

Fredag igen. Inte klokt så fort veckorna går... Går och väntar på en efterlängtad leverans. Så spänd. Hoppas det blir lika bra som jag tänkt mig. Såklart ska ni få se snart.

Ett annat paket kom i brevlådan. Något mjukt och vackert som jag har hittat en fin plats för. Mannen kom precis hem från fiskbutiken så ikväll väntas havskräftor. Längtar redan. Det är ju så himla gott.

Som sagt, helgen lurar runt hörnet och vi får se om vi hittar på något. Beror ju lite på vädret om man känner för en utflykt eller bara är hemma. Måste väl köra lite städning också.

Förra helgen hade vi underbart sommarväder här och vi körde upp till Drakamöllans Naturreservat för att titta på ljungen som blommar nu och vandra omkring i det vackra landskapet.



Solen strålade och det var fler än vi som tänkt samma tanke denna helg. Vi fick parkera en bra bit ifrån början av reservatet men väl framme är det ju så väldigt stort så man känner sig nästan helt ensam.


Det är så storslaget med all denna ljung som växer i stora rosa-lila sjok över kullarna. Tyckte den var lite brunare än vad det brukar vara. Kanske lite överblommad eller kanske torkan bidragit?


Vi hade packat våra ryggsäckar med kaffe och goda mackor och varsin filt att sitta på. För fikat är ju höjdpunkten när man är på utflykt. 


Vi hittade en urmysigt plats under en gigantisk hängbjörk så där slog vi läger och packade upp muggar, termos, filtar och våra mackor.


Att ligga under ett stort träd och titta på molnen är ju hur underbart som helst. Känna den sköna solen som strilar genom lövverket.



Fin fredag och tack för att du kikar in hos mig!
Kram M <3


Inga kommentarer: