måndag 7 september 2020

Mysigt i orangeriet

Nu när dagarna och framför allt kvällarna blivit kyligare är vårt orangeri guld värt. Det är något av det mysigaste jag vet att äta middag där. Ja, lunch också för den delen eller ta en fika. Men på kvällen när man kan tända en massa levande ljus och en brasa om det behövs - åh, jag bara älskar det.

Från i fredags när vi köpt havskräftor och satt hela kvällen i orangeriet med brasa och ljus, mumsade på de små rosa delikatesserna och drack gott vitt vin. Det blir ett magiskt sken i trädgården när fontänen lyser och vi tänt upp med ljusslingorna i pergolan.

Även lördags- och söndagsmiddagen avnjöts i orangeriet. Vi får verkligen passa på nu innan alla Medelhavsväxter och träd ska in här för då får vi inte plats längre själva...


En av våra topp 5 rätter. Röding på en bädd av rotselleripuré med vitvinssås och ett magiskt gott krisp bestående av hackade hasselnötter, gurka, stenbitsrom och lite annat gott. Finns på Tildas Kök & Vin om ni vill testa. Sök på "röding" eller under kategorin "Fisk".


Undrar om det blir någon mer middag här i lilla pergolan i år? Vindruvorna börjar skifta färg nu och det är bara så häftigt att sitta där under klasarna som hänger ned. En lunch hoppas jag åtminstone på!

Dagens tips: Är du kanske sugen på en ny (stickad) klänning i höst? Spana in här och ange koden SUPER15 i kassan så får du 15% rabatt - tjoho.




Ha nu en fin start på veckan!
Kram <3




Inga kommentarer: