tisdag 22 juli 2014

Ljusblåa dagar seglar förbi...

Den ena soliga dagen efter den andra avlöser varandra som ett långt vackert pärlband. Vilken sommar vi har igen!

Lata dagar då man vill spendera så lite tid som möjligt inomhus. Man gör det som måste göras. Fixar lätta måltider. Vem har tid att laga avancerade rätter när solen strålar från en klarblå himmel? Slänger i några maskiner tvätt och kör över med dammsugaren lite snabbt. Och så måste man ju sova förstås. Vi har terassdörren på glänt och ändå är det så varmt så man kan bara ha ett lakan om sig.

Vi cyklar till vår lilla strand. Ser ut över det glittrande blå havet. Läser en bok och filkar på kanelbullar. Vi grillar och dricker vin. Vi vattnar och vattnar de stackars blommorna som skriker efter fukt och de nyplanterade träden som behöver en hel del vatten. Vi skördar våra smultron, amerikanska blåbär och jordgubbar och äter i små skålar till frukost. Vi gör sallad på vår härliga krispiga romansallad och klipper färska örter över köttet. 

Bekymmerslösa härliga dagar då det största bekymret är om vi ska orka äta dagens skörd av aprikoser som alla mognar på en gång. Tjugo stycken igår. Jag är fortfarande förundrad och fascinerad över att vi kan odla aprikoser i Sverige. Det känns så exotiskt på något vis. Dessa små skönheter har något nästan sensuellt över sig. Det är formen, doften, smaken, den ludna ytan... Och snart kommer persikorna och fikonen! Jag älskar att bo på detta ställe <3

Inga kommentarer: