måndag 21 april 2014

Duka upp påskmaten på terassen och i orangeriet

Vädret denna påsk har ju varit helt enastående. Knallblå himmel, strålande sol som värmer så gott när man kommer i lite lä. Sådana dagar då man bara vill spendera all tid utomhus och bara gå in för att fixa det allra nödvändigaste. Sådana dagar man vill äta lunch, fika, middag, ALLT ute i trädgården och bara njuta av att det är vår och man är ledig.

Vi har intagit påsklunch med ägg och sill vid mosaikbordet på terassen. Uppdukat med vårt marockanska porslin och invigning av de söta äggkopparna jag fick med från Apotekarns häromdagen. Dagen till ära målade jag hastigt några ägg i form av gubbar och gummor. Enklast tänkbara med bara en svart tuschpenna.

Middag har det blivit i orangeriet flera kvällar. Det blir ju trots allt lite kyligt framemot kvällen och då är det perfekt att krypa in här och det känns nästan som man sitter ute med alla glaspartierna som gör att man ser ut över trädgården. Vi tänder brasa och massor av levande ljus och det finns helt enkelt inte mycket som slår det. Vi har ätit lammfilé med rotfruktsgratäng och ugnsbakad lax med hollandaissås och mängder av sparris, toast skagen och löjromstoast och glass och jordgubbar. Och ett antal koppar kaffe uppkrupen i den murade soffan med kuddar bakom ryggen, ett glas vin eller bubbel innan maten i lilla pergolan eller framför orangeriet.. Jodå... är det påsk så är det :-)

2 kommentarer:

Annika sa...

Men du...åhhh så fint ni har det!! Som taget ur en inredningstidning. Så underbart. Kram Annika

Marie sa...

Tack snälla du så glad jag blir för dina fina ord!

Stor kram Marie