torsdag 24 april 2014

Att ha blivit förälskad i Giardino del Farmacista

Häromdagen styrde vi (åter igen!) stegen mot Apotekarns Trädgård. Efter att ha gått och sneglat på de bedårande vackra kameliorna på bloggeventet hade jag nu lyckats övertala mannen om att vår trädgård var i stort behov av en rosa kamelia. Nu är det där ju inte precis den mest lättodlade damen man kan ha i sin lilla trädgård men så vacker att den helt enkelt måste få en ärlig chans. 

Dessa dagar blommar ju Österlen upp av alla konstintresserade som vill besöka vår vackra del av Skåne och vi hade fått en inbjudan till vernissage där Linnea Englander, dotter till Peter Englander, skulle ställa ut på Apotekarns. Det ville man ju inte missa även om väggarna i vårt lilla Casa inte direkt hade plats för fler tavlor men vi kunde ju ta en titt när vi ändå var på kamelia-jakt så att säga.

När vi klev in igenom dörren blev jag stående med ett leende på läpparna för där stod pappa Peter med kameran i högsta hugg och stolt som en tupp fotade sin dotters alster mitt bland alla doftande citrusträd, kryddörter och ljuvliga kamelior. Och vilka tavlor denna unga tjej hade målat! Underbara oljemålningar som man blir glad i hela kroppen av att titta på. Min blick styrdes mycket snabbt mot den största tavlan föreställande en Medelhavsträdgård i olja och kärlek uppstod direkt. Jag sneglade på mannen och kunde glatt konstatera att även han stod med ett leende och tittade på samma tavla.

Vi tittade på varandra igen. Den! Den hade ju passat perfekt i vårt Casa och till vår italienska trädgård. Efter cirka en minuts övervägande bestämde vi oss: Vi tar den! Ibland är det inte svårare än så. I alla fall inte när det är kärlek vid första ögonkastet. Och det inträffar ju inte så ofta.

Nu hänger Giardino del Farmacista på hedersplatsen i vardagsrummet bredvid de stora terassdörrarna. Ett smycke på väggen i vackra färger som leder ögat vidare ut till vår egen Giardino del Italia. Inga kommentarer: