torsdag 17 april 2014

Det spirar och gror i den italienska trädgården

Det är mycket som händer i trädgården nu. Jag kan konstatera att det ser lovande ut med växtena och det mesta verkar ha klarat vintern bra. 

Har kört ytterligare en rensning i parterrerna och kampen mot ogräset fortsätter. När man ligger där på alla fyra och kryper runt ser man hur det spirar överallt och vilken lycka när man skrapar undan lite jord och det skymtar grönt där det precis bara såg brunt och dött ut!

Just nu blommar ormöga blått och vackert i fikonrabatten och fikonen har stora svullna knoppar. Nävor av olika slag är ett gott stycke på väg och så även daggkåpa och bolltistel. Nytt för i år är ett gäng med vita tulpaner som står i knopp samt vit pärlhyacint.

I veckan har rosorna klippts, gödslats och fått lite ny jord. Vi har även gödlsat rabatter, häckar ochmgräsmatta. Klotrobinierna har klippts och odlingsbäddarna har fått sig en rensning. Ska komplettera med lite mer timjan tror jag och så är det dags att så sallad.

Har planterat lite penséer, påskliljor, bellis och ranunkler i krukor och nu hoppas jag kunna flytta ut lite växter som övervintrat i orangeriet snart.

Och persikan blommar! Visar bild snart på de söta små rosa blommorna.


1 kommentar:

Bara anna sa...

Men så vackert ni har det! Jag älskar Österlen.....
Glad Påsk!