tisdag 10 april 2018

Chiffonjé, ny fåtölj och tavlor på plats i mellanrummet

Inlägget innehåller adlinks

Hoppas ni haft en härlig helg?! Här har det varit fullt upp med aktiviteter av olika slag. Alla härliga på sitt lilla vis. Fredagskväll med "Mat & Vin" tillsammans med ett gäng goda vänner i lilla staden. Mycket vin, god mat och många skratt. Kvällen avslutades (sent) hos oss i Casa Vik för alla var lite nyfikna på hur tillbyggnaden hade blivit.

Så i lördags var man liiite trött och seg. Men efter hand fick man ny energi och jag tog tag i att klippa ned pelargoner och andra blommor inne i orangeriet. Sopade undan massor av blad som låg i högar på golvet och släppte in vårluften. Längtar galet mycket efter att kunna ta ut alla växter och träd så vi kan städa ut ordentligt och kunna möblera upp så att vi kan sitta där själva. Maken räfsade undan löv och stenar från gräsmattorna och snyggade till både här och där. Trädgården har tagit en del stryk efter vår tillbyggnad så det är mycket att fixa till men man får ta lite i taget.

På eftermiddagen gjorde jag ett helt gäng matlådor till sonen som flyttat till en studentlägenhet i Malmö och igår var det dags för leverans. Gissa om någon blev glad :-) Sedan hjälpte jag till att möblera och piffa med de grejor jag hade köpt förra veckan och lite annat nytt och så avslutade vi dagen med att storhandla mat och fylla upp kyl och frys. Kändes fint i mamma-hjärtat.

Jag måste ju också visa "mellanrummet" eller stora hallen när vi fått chiffonjén och nya fåtöljen på plats samt har hängt upp tavlor. Äntligen klart!


Ta daaaa - så ser det alltså ut nu när man kommer in genom ytterdörren. Nu känns det äntligen som ett rum och vilken skillnad det blir när det kommer upp tavlor på väggarna!


Det här är en gammal chiffonjé från 1800-talet från mannens sida. Vi hade den i vår gamla lägenhet men när vi flyttade ut till Casa Vik hittade vi ingen plats för den så den har stått i ett förråd i 4 år tills nu.


Men slutligen så har den hittat hem och kan verkligen ta den plats den behöver i vårt stora mellanrum. Tillsammans med den gamla golvlampan på ena sidan och den nya fladdermusfåtöljen på andra sidan blev det klockrent.


Att blanda gammalt och nytt är ett vinnande koncept. Då får man en egen unik och personlig stil. Brukar ju tjata på att inreda med motsatsförhållanden och det stämmer bra även här. Gammalt/nytt, högt/lågt, rufft/skirt, blankt/matt och så vidare.


Minns ni att vi köpte en tavla på konstundan i påskas? Här hänger den ovanför chiffonjén. "Talk to the hand" heter detta alster som är målad av en konstnärinna som heter Karin Holmström. Både mannen och jag föll pladask för denna skönhet och såg framför oss hur den skulle passa in just här och vi blev mer än nöjda! Färgerna är som gjorda för varandra och gifter verkligen sig.


En ny favoritplats är i den här fladdermusfåtöljen. Så avkopplande att sitta där och titta ut i trädgården. Har länge önskat mig just en sådan fåtölj men inte haft någon plats för en men nu så. Ville ha något som bröt av mot chiffonjén i stil och färg och så slog vi till på denna från Solhem Inredning.


Min gröna sköna hörna med fikonträdet, kudden med gröna nyanser och oljemålningen på väggen. Och snart en grönskande trädgård där utanför terassdörrarna!

Kram M<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för en kommentar!