lördag 28 juni 2014

Powerwalk och bubblande fläder

Vissa dagar känner man sig extra tacksam att få bo mitt i det vackra här på Österlen. Igår var en av dessa dagar.

Vi var i den lokala fiskaffären och köpte färsk fisk och räkor till kvällens middag. Av detta tillreddes senare delikata fiskspett som grillades och till det en helt uuuunderbar basilika-aioli. Basilika odlad i vårt orangeri. Jag lovar lägga upp recept snart för det måste ni prova!

Lite fix i trädgården, en stund i vilstolen, lunch på terassen. Sen gick mannen och jag en power walk mellan Vik och Baskemölla. Det är ju bara så vackert att man nästan får andnöd... Nya superbra lurar kom med posten så musiken i öronen blev extra gå-vänlig denna dag ;-)

På kvällen gjorde vi varsin somrig drink på den hemgjora fläderblomssaften (recept på Tildas Kök &  Vin) som blandades med Prosecco. Där satt vi i kvällssolen i lilla pegolan och bara njöt av den värmande solen. Vilken dag! 

Idag är det lite kyligt och grått så vi håller oss inomhus. Kokar skaldjursfond på skalen av räkor, havskräftor och hummer som legat i frysen. Blir mums till fisksoppa och såser. Planerar för renovering av det andra gårdshuset som ska bli kombinerat kontor och gästrum. Och kanske en mysig tur på ett litet ställe till den 14 juli när vi firar förlovningsdag. Gäller att ta vara på alla tillfällen att fira eller vad säger ni?!
Inga kommentarer: