måndag 13 augusti 2018

Speglar budget och lyx

Inlägget innehåller annonslänkar
Idag tänkte jag att vi skulle prata lite om hallen. Ett utrymme som många lätt "glömmer bort" eller inte riktigt orkar att ta tag i. Men hallen är så viktig för känslan i ett hem. Den är ju det första man ser när man stiger in i sitt hem och det sista man lämnar efter sig när man går ut.

Som jag tjatat om många gånger är ordning och reda A och O och dold förvaring är tricket. Att skapa ett stilleben på en bänk eller byrå med en bukett blommor eller en krukväxt samt någon form av levande ljus antingen i form av ljuskoppar, ljuslykta eller stearinljus och eventuellt några vackra detaljer ger en välkomnade och trevlig stämning. Det där vet ni.

Men idag vill jag nämna spegelns betydelse i hallen och ni ska även få en massa tips på speglar i både budgetklass och lite lyxigare variant.


Varför ska man då satsa på en spegel i hallen? Jo, självklart för att man vill slå en blick innan man ger sig iväg och såklart även för att dina gäster ska kunna ta sig en titt, kamma till sig eller lägga på lite läppstift efter att de tagit av sig ytterkläderna. En gästfri gest helt enkelt.

Men en spegel i hallen ger också en känsla av rymd och förstorar rummet. För många gånger är detta utrymme ganska så begränsat. Man kanske har en trång liten hall eller en långsmal sådan. Då gör en, två eller flera speglar att rummet känns större.


En rund spegel i en fyrkantig hall är väldigt fint. Tänk motsatsförhållanden igen. Har man plats är det väldigt fint att ha en rund spegel på en vägg och en fyrkantig på motsatt vägg. Dels kontrasterar dessa mot varandra och dels öppnar de upp ännu mer genom att spegeln speglas i spegeln!

Att samla flera små (sol)speglar intill varandra ger både effekten av ett dekorativt stycke inredningsdetalj på väggen och förstorar samtidigt.

Om det är möjligt så undvik att sätta upp spegeln mitt emot ytterdörren eftersom energien då studsar tillbaka. Sätt i stället denna på en plats där den reflekterar något vackert eller förstorar upp hallen.


En spegelbricka skapar faktiskt även den mer öppenhet genom att detaljerna som man ställer på den speglas i brickan och lurar ögat. Tips tips!
Budget vs Lyx


Vänster: Rund spegel Alice 449 kr finns HÄR.
Höger: Rund spegel Adnet Gubi 8170 kr finns HÄR.Vänster: Golvspegel Minna 699 kr finns HÄR.
Höger: Golvspegel Nordal 2199 kr finns HÄR.Vänster: Spegel Johanna 80 cm 999 kr finns HÄR.
Höger: Spegel Complete/Broste Copenhagen 80 cm 1995 kr finns HÄR.


Vänster: solspgel Galax 799 kr finns HÄR.
Höger: solspegel Grace 3194 kr finns HÄR.


Vänster: Fyrkantig spegel Ellos Home 70*50 699 kr finns HÄR.
Höger: Fyrkantig spegel Square 97*76 2209 kr finns HÄR.


Vänster: Solspegel Vind svart 499 kr finns HÄR.
Höger: Solspegel Ottilia svart 3899 kr finns HÄR.Vänster: Spegelbricka BAR 149 kr finns HÄR.
Mitten: Spegelbricka Berthel 349 kr finns HÄR.
Höger: Spegelbricka Evelyn 3750 kr finns HÄR.

Hoppas att ni gillade detta Budget vs Lyx inlägg med speglar. Gör ni det så hojta gärna till om ni vill ha fler inlägg med möbler eller detaljer på samma tema!

Ha en riktigt fin start på veckan!
Kram M 
<3


This post contains adlinks from Adviralklänning / väska / klackar

Inga kommentarer: