torsdag 5 juli 2018

Stranden och tips på en supergod röra

Idag kändes det lite ovanligt att inte se solen sila in genom sovrumsfönstret när man slog upp sina bruna. Mulet! Det är kanske idag alltså som man ska ta itu med lite inomhusbestyr. Städa och så...

Igår däremot var det strålande sol och klarblå himmel och det utlovades Medelhavstemperaturer så vi packade strandväskan igen och drog till Sandhammaren.


Alltså dessa milsvida stränder med vit sand. Visst är det vackert?! Vi fick nästan lite Sydafrika-vibbar igår när vi vandrade på en nästan öde strand. Tänk om 7 månader är vi där igen....


Der var rätt blåsigt igår men vinden var ju varm och svalkande. Dock hade man ju sand precis överallt.


Vi gick åt motsatt håll igår och när vi promenerat en bra bit säger mannen: "Titta inte nu" och då spärrar man ju upp ögonen lite extra såklart. Då kommer det en naken gubbe som om ingenting hade hänt och strosar längs havet. Vi gick en bit till och det såg flera nakna rumpor där i sanden och det kom fler gubbar iklädda endast en liten hatt och då insåg vi att det här var nog en nudiststrand.

Haha, vackert är det då inte med allt som hänger och slänger hit och dit. Jag visste inte vart jag skulle titta, stirrade rakt ut i havet och gick med bestämda steg tillbaka till vår plats. 


Fortfarande i chock, hahaha. Nej skojar, här körde vi ner till Kyls strand för att se hur det såg ut där. Bara några kilometer bort och här var havet turkost istället för mörkblått. Märkligt. Inte lika vackert och inte lika vit strand som Sandhammaren men fint ändå. Alla de där små badorterna som ligger på rad är ju så fina; Kyl, Borrby, Mälarhusen, Sandhammaren, Löderup.


Ännu en magisk kväll då vi grillade och satt i skuggan på stora terassen. Det blev kalkonschnitzel från Ingelsta Kalkon, grillade grönsaker och världens godaste fetaost-röra som man kan ha till nästan allt. Älskar denna och det är riktigt sommarmat för mig. Har lagt upp receptet på Tildas Kök & Vin om ni vill sno ihop en god röra!

Nej ska vi ta tag i dagen nu!
Kram M <3
Inga kommentarer: