lördag 7 juli 2018

Belysning i trädgården och på balkongen

Inlägget innehåller annonslänkar


Idag tänkte jag bjuda er på lite bilder från vår trädgård på kvällen samt även tips på var ni kan hitta fina lyktor, ljusslingor och solcells-lampor att lysa upp trädgård och balkong med!

Våra trädgårdar och balkonger ska ju leva även när det blir mörkt och inte bara vara ett stort svart hål när man tittar ut. Nu finns det ju så många fina solcells-lampor och slingor så man behöver inte bekymra sig för en massa elkablar och ström om man inte kan eller vill pyssla med detta.


Vi blandar både elektriska lampor med solcellslampor och de senare är ju helt annorlunda idag än för några år sedan då de flesta hade ett kallt ljus men så är inte dagens solceller - de har ett varmt fint ljus.

På bilden ovan vårt smycke i trädgården; den gjutna fontän-skålen som har en ljusslinga runt brunnen som gör att fontänen ser ut som om den vore av guld på kvällen! 

Under valnötsträdet har vi spottar i marken som lyser uppåt och det är speciellt fint om man vill belysa träd eller stora buskar.


Visst ser det ut som om det rinner guld?! I våra båda pergolas har vi ljusslingor uppe i "taket" och dessa ger ett väldigt mysigt sken och gör att trädgården upplevs större eftersom båda dessa är placerade i hörnen av gården. Så placera ut era lampor i hela trädgården, inte bara precis intill huset.Här ser ni några av våra solcells-lyktor. De som hänger i trädet kommer från IKEA och de runda små kloten på borden är köpta hos Odla.nu


Terassen från andra hållet med den stora pergolan i bortre hörnet. I odlingsbäddarna har vi solcells-lampor från Clas Olsson.Levande ljus kompletterar och är alltid effektfullt. Dock snor skatorna värmeljusen varje natt så nu har jag börjat plocka in dem när vi går och lägger oss!Tips på fin utebelysning:


Detta vackra lilla klot med guldtrådar kan jag verkligen rekommendera! Finns HÄR.


Modellen finns även för rabatt i stående format. Såååå snygg! Hitta den HÄR.


Fina solcells-korgar med ljus i ger ett vackert verklighetstroget sken. Ni hittar dem HÄR.


LED-slinga med små risbollar. Fint till balkong och uteplats. Klicka hem den HÄR.


Glödlampsslinga med bärnstensfärgat ljus. Bör placeras under tak! Finns HÄR.
Runda solcells-klot i olika storlekar ger mysig belysning i trädgården, vid poolen eller på balkongen.
Du hittar dem HÄR.


Söt bordslampa solcell är perfekt på bordet, på trappen, på en liten hylla... Finns HÄR.


Tålig solcells-slinga passar perfekt på uteplatse, i ett träd eller runt balkongräcket. Finns HÄR.


Inga kommentarer: