fredag 14 april 2017

Förra helgens dukning

I helgen hade vi goda vänner över på middag. Ett riktigt härligt gäng som vi lärt känna här i grannskapet och som vi är oerhört glada över att ha fått som vänner. Massor av skratt klingade runt matbordet hela kvällen lång.

Tänkte att jag skulle visa lite av dukningen och vad vi bjöd på. Bordet var dukat med vit linneduk (Kardelen) och svarta och vita linneservetter (HM Home och Kardelen) i servetthållare från Himla.

Att blanda servetter i två olika färger kan vara effektfull  och vi gjorde samma med vattenglasen, hälften grå, hälften transparenta.


Tallrikar från Pillivuit och bestick från Rangthong. Vinglas från Spiegelau.


Ljusstakar Hilke Collection och Svenskt Tenn. I vasen Äng från Klong hade jag satt rosor i pastellfärger, vide och eucalyptos.


Kvällens meny var inspirerad från våra resor i Sydafrika. Till drinken tog vi därför en mousserande Pongraz.

Förrätt "En blandning av sött och salt" - Melon- och fetaostsallad
Huvudrätt "Springbok a la Österlen" - Kronhjortfilé med ugnsrostade rotsaker och Dijonsenapssås
Dessert "Blåbärscheesecake på chokladkladdkakebotten"

Sydafrikanska viner serverades till alla rätterna. 




Inga kommentarer: