onsdag 8 juli 2015

Lilla fågelbadet på sin gren

Tidigt imorse vaknade vi till en åskknall som fick oss båda att sätta oss upp i sängen med ett ryck. Man skulle kunnat tro att blixten slagit ner i vårt hus för det var ett öronbedövande ljud. Närt hjärtat lugnat sig lite och vi konstaterat att allt var ok kunde vi efter en stund somna om igen till tonerna av haglet som smattrade på terassen utanför.

Nu skiner solen igen men det blåser rejält och mitt lilla fågelbad svänger betänkligt på sin gren i vinden. Är så glad för det där lilla fågelbadet som är av märket ELD och vi köpte det hos Apotekarns för ett tag sedan. Ja, vi köpte faktiskt två - ett hänger i trädet på terassen och ett lite större hänger i valnötsträdet. Tycker det är så fint med små vattenblänk i trädgården och så gillar småfåglarna att ta sig en slurk då och då. Vi har en liten sädesärla som är speciellt förtjust i fågelbadet på bilden. Den trippar så försiktigt omkring på kanten och så doppar den ner sitt lilla huvud och tar en klunk. Ur Feng Shui synpunkt är vattenelementet viktigt för att få en helhet och balans i trädgården. Det kan ni läsa mer om här förresten.

Idag kommer en fd kollega och vän på besök. Hon är minst lika trädgårds-intresserad som jag och dessutom en fantastisk fotograf. Ska bli jättekul och jag håller tummarna att vädret håller sig i schack så vi kan sitta ute i trädgården och fika.

Och ja, rosorna! De är helt fantastiska just nu <3





Inga kommentarer: