söndag 14 juni 2015

Äntligen sommar och värme och en massa kärlek

Helgen har dragit förbi i ett nafs. En helg med strålande vackert väder och sol och värme här på Österlen. En helg som kantats av stor kärlek och lycka men också av fasansfull ondska i vårt land. Man vill ju bara blunda för detta förfärliga och låta det goda ta över men det är svårt.

Prins-bröllopet var i alla fall otroligt vackert och kärleksfullt. Jag grät, i vanlig ordning, så tårarna sprutade... Där när prinsen ser sin brud, tar henne under armen och det ser ut som om han säger: "Nu går vi och gifter oss". Precis som DET ögonblicket när vi stod utanför grinden in till Kronovalls trädgård för dryga två veckor sedan och såg våra barn och vigsel-förrättaren stå beredda där i solen bakom slottet. När vi tog varann i handen, öppnade grinden och sa just de orden: "Nu går vi och gifter oss!" Happiest moment <3

Gulliga grannar har kommit med bubbel, pioner och exotiska växter. Människor är så härligt generösa och okomplicerade här på landet. Och ute i trädgården fortsätter blomster-explosionen. Fyller huset och vaser med härliga blommor och försöker blunda för att dammråttorna virvlar omkring och strykhögen är ett berg. För vem orkar fixa en massa sådant inne när vädret är så fantastiskt? Trädgården kräver sitt just nu. Vi har klippt alla de låga häckarna runt parterrerna och det är ett antal meter kan jag lova... Och många turer med vattenkanna och trädgårds-slangen blir det till törstiga blommor och träd. För övrigt ett rogivande och trevligt arbete.

Vi äter frukost, lunch och middag ute. På terassen och i pergolan. I går skålade vi för kärleken med Kir ROYAL dagen till ära. Uppdukat på vår vin-tunna som fått en glasskiva och där under samlar vi speciella korkar. Toppen som avställningsyta när man sitter i lilla pergolan och äter också.

I går blev det räkor, ost och vin i orangeriet då regnet plötsligt kom på besök. Åh, att sitta där ute i tystnaden medan regnet smattrar utanför är hur härligt som helst. I kväll gör vi det också lätt för oss och dukar upp med charkuterier, ost och jordgubbar där ute. Och laddar för en intensiv vecka igen.







Inga kommentarer: