torsdag 28 maj 2015

Under valnötsträdet

I vår trädgård har vi försökt att skapa många olika små "rum". Ett flertal platser man kan slå sig ner på beroende på väder, vind och humör. Att skapa små rum i trädgården gör faktiskt att den verkar större och det blir mycket mer intressant att gå runt och upptäcka nya saker och nya sittplatser än om allt bara är öppet.

Vi har ju vår stora terass med matbordet och vilstolarna och där vi även har två olika soffor som man kan sitta i. Sen har vi ju två pergolas, en med ett litet runt matbord bara för två-fyra personer och en vintunna som vi lagt en glasskiva på som man kan stå och hänga vid. Den andra pergolan rymmer ett lite större bord med stolar och en hörna med lounge-möbler. Och så har vi några gamla stolar ute vid boule-banan också.

Nu har vi även skapat en mysig sittplats under valnötsträdet. Den skyddande liguster-häcken är planterad som en halvcirkel precis här och bildar ett eget litet rum. Nya möbler är på plats och vi är supernöjda. Vi valde sköna vilstolar i lackad smidesstål av märket Mr Fredrik och så ett litet runt mosaikbord. Allt köpt hos Apotekarns i Simrishamn.

Piffade med lite blå-randiga somriga kuddar från HM Home, en mysig filt, en skön sittdyna från JB Home och så min gamla hatt från Sydafrika.

Här sitter man gärna i skuggan och tar en kopp kaffe på morgonen eller i solen på kvällen och ser ut över trädgården.





1 kommentar:

Finaste mattan sa...

Sååå fint! Sommarlängtan!! : )