söndag 10 maj 2015

Nordic Essence - i höst väntar den naturliga trenden inom inredning

Nordic Essence är temat på höstens inredningsmässa Formex i augusti (och dit ska jag verkligen ta mig denna gång). Som namnet antyder så är stilen naturlig enkelhet. Inspirationen kommer från den nordiska naturen. Det handlar om en helhet där allt hänger ihop, från hur vi bygger våra hus, och vidare till porslin, bruksföremål och inredningsdetaljer. Att ta tillvara våra naturtillgångar och värna om vår natur ligger i fokus även inom inredning.

Höstens trendtema är en fortsättning på vårens tema - Nordic Neat - och färger och material har alltså en fortsatt stark nordisk anknytning.

Färgskalan går i grönaröda och ockra toner tillsammans med grått och beige. Tänk blekt och bränt tegel, patinerade faluröda stugor, mörkt skiffer, grå stenar och ljus sand. Gröna toner hämtas från skogen i form av mossa och lavar.

Materialen som gäller är trärena ytor, tegel, sten, skiffer, kork och en rå look, inte så blankpolerat som tidigare. Mysiga långhåriga skinnfällar och läder tillsammans med mjuka textilier skapar en ombonad känsla.

Gillar ni stilen? Mycket som tilltalar mig, man kan ju plocka lite godbitar här och var :) Har redan lite planer på vilka kuddar som ska få komma fram igen i höst!

Pressbild: Formex

Bild: Norrgavel

Bild: Sköna Hem
Bild: Norrgavel






2 kommentarer:

Finaste mattan sa...

Alltid gillat det nordiska - och italienska... : )

Marie sa...

Jag med! Känner ofta för lite svalare mildare färger inne och så gärna vräka på med lite mer i trädgården ;-)
Önskar dig bästa måndagen!