onsdag 23 oktober 2013

Söndagstur på Österlen

En särledes gråtrist och regnig helg tog vi bilen för en liten söndagsutflykt. Trots regnet kunde vi njuta av naturens färgprakt när vi styrde kosan mot Glemminge och Ingelstorp.

Första anhalt blev Reunion Home. I en gammal lada står Maria och kokar de mest underbara doftljus man kan tänka sig. Ni har säkert sett dessa ljus med den karakteristiska tofsen runt midjan i tidningar, i butiker och webbshopar där de verkligen hypats. Och med all rätt, de är fantastiska. Dofter som äpple & kanel, Österlens ros, svenska blåbär,  älskade pion, kaffepaus, champagne & jordgubbar, chokladkyssar, solvarma fikon... Ja ni hör ju, man blir kär bara av namnen. Det sistnämnda fick följa med oss hem denna gång och kommer att sprida väldoft på soffbordet.

På Reunion Home hittar man även marockanskt porslin, möbler, kuddar och annat smått och gott. Vi köpte också med oss två bulliga kannor att ha vatten, saft, vin... i, samt två kakelplattor som med möbeltassar under kan fungera som grytunderlägg tänkte jag.

Någon minut bort ligger Olof Viktors mysiga butik och café. Här stannade vi för lunch med goda smörgåsar och kaffe. I butiken inhandlade vi müsli, chaite och gelé på rönnbär och äpplen. Mätta och belåtna och nöjda med dagens inköp vände vi sedan åter till vårt casa för att förbereda söndagsmiddagen.



Inga kommentarer: