onsdag 19 november 2014

Ny matta i vardagsrummet - härligt tjock och gosig

Hur har ni det i höstmörkret? 8 soltimmar var visst vad november bjudit på så här långt... Inte mycket att hurra för. Inte konstigt att man är trött. Jag har varit extremt trött sedan vi kom hem från London och känt mig lite småsjuk. Boostar med ingefärsshot, massor av frukt och vitaminer och hoppas det inte ska bryta ut något.

Igår var vi på Jeppsons Möbler (Urban Living) i Hammenhög för att hämta några fler delar till bokhyllan samt hurtsar till kontoret. Eftersom kontoret varit mattlöst sedan olyckan med färgburken tog vi en runda för att se om vi kunde hitta en passande ny matta. Det gjorde vi. Inte bara en utan TVÅ. 

Ska bara fixa lite till på kontoret så ska ni få se mattan som är i en härlig röd varm nyans som lyfter hela rummet. Nu har vi varit lite vågade och kör på något mer än svart-vitt-grått. Ska berätta lite mer hur jag tänker med färg i ett senare inlägg.

Och när vi rev där i matthögarna så hittade vi världens snyggaste matta till vardagsrummet också. Där under soffbordet har vi inte haft matta sedan marmorbordet flyttade in eftersom den gamla mattan som gick i lite beige helt skar sig i färgen mot bordet. Den här mattan matchar däremot helt perfekt! Den är toktjock och extremt mysig att vila fossingarna på (även Wilma vår hund har adopterat den). Först var vi osäkra för den är i en ovanlig storlek, 175 * 175 cm, men det visade sig att det blev bättre än något annat. Vi har ju stengolv, visserligen med golvvärme tack och lov, men den här mjuka mattan blev riktigt bra. Ni vet det där med kontraster i hemmet som blir så bra? Mjukt mot hårt i det här fallet. Yin och Yang inom Feng Shui. 

Att båda mattorna dessutom var nedsatta i pris var ju verkligen bonus. För mattor är ju inte billigt precis om man säger så. 

Nu sprakar brasan mysigt här i vårt casa. Ett glas vin är upphällt och i ugnen väntar lammracks. Det är ju lille-lördag! En fin sådan önskar jag er <3
Inga kommentarer: